มูนกึนยอง (Moon Geun Young) – ดาราเกาหลี

มูนกึนยอง (Moon Geun Young) – ดาราเกาหลี

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

ประวัติมูนกึนยอง (Moon Geun Young)

ชื่อ: ??? / Moon Geun Young (Mun Kun Yeong)
ชื่อเล่น: Gamza, Mungujeom, Geun Bong
อาชีพในวงการ: นักแสดง และนางแบบ
วัน/เดือน/ปีเกิด: 6 พฤษภาคม 1987
สถานที่เกิด: Gwangju, South Korea
ความสูง: 162cm
น้ำหนัก: 43kg
ราศีเกิด: Taurus
กรุ๊ปเลือด: B
สมาชิกในครอบครัว: น้องสาว
ต้นสังกัด: Namoo Actors
การศึกษา: Gwangju Kukje High School, Sungkyunkwan University (Korean Literature degree)
งานอดเรก: Listening to music, reading and dancing

ผลงานทางโทรทัศน์

– Goddess of Fire (MBC, 2013)
– Cheongdamdong Alice แสบใสยัยตัวร้าย (SBS, 2012)
สาวจอมจุ้นกับหนุ่มอินดี้ (Mary Stayed Out All Night) (KBS2, 2010)
– Cinderella’s Sister (KBS2, 2010)
– ยอดหญิงตำนานศิลป์ ซินยุนบก (The Painter of the Wind) (SBS, 2008)
– Wife (KBS, 2003)
– Empress Myung Sung (KBS2, 2001)
– Life is Beautiful (KBS2, 2001)
– Medical Center (SBS, 2000, cameo)
– รักนี้ชั่วนิรันดร์ (Autumn in my heart) (KBS2, 2000)
– Potato (KBS, 1999)

ผลงานภาพยนตร์

– รักมีนัย (Love Me Not / I Don’t Need Love) (2006)
– เต้นกระจายยัยตัวจุ้น (Innocent Steps) (2005)
– จับยายตัวจุ้นมาแต่งงาน (My Little Bride) (2004)
– ตู้ซ่อนผี (A Tale of Two Sisters) (2003)
– รักบทใหม่ของนายเจี๋ยมเจี้ยม (Lover’s Concerto) (2002)
– On the Way (2001)

รางวัลที่ได้รับ

– 2011 Seoul International Drama Awards: Best Hallyu Drama Actress (Mary Stayed Out All Night)
– 2010 KBS Drama Awards: Top Excellence Award – Actress (Cinderella’s Sister)
– 2010 KBS Drama Awards: Popularity Award (Cinderella’s Sister and Mary Stayed Out All Night)
– 2010 KBS Drama Awards: Best Couple Award with Jang Geun Suk (Mary Stayed Out All Night)
– 2009 Seoul International Drama Awards: Most Popular Actress (The Painter of the Wind)
– 2009 45th Baeksang Arts Awards: Best TV Actress Award (The Painter of the Wind)
– 2008 SBS Drama Awards: Daesang (Grand Prize) (The Painter of the Wind)
– 2008 SBS Drama Awards: Best Couple Award with Moon Chae Won (The Painter of the Wind)
– 2008 SBS Drama Awards: Top Ten Stars Award (The Painter of the Wind)
– 2008 Grime Awards: Best Female Actress Award in a TV Series (The Painter of the Wind)
– 2006 29th Golden Director Awards: Best Female Actress Award (Love Me Not)
– 2005 26th Blue Dragon Film Awards: Most Popular Female Actress Award (Innocent Steps)
– 2005 42nd Daejong Film Awards: Most Popular Female Actress Award (Innocent Steps)
– 2004 25th Blue Dragon Film Awards: Most Popular Female Actress Award (My Little Bride)
– 2004 12th Choonsa Film Awards: Best New Female Actress Award (My Little Bride)
– 2004 41st Daejong Film Awards: Best New Female Actress Award (My Little Bride)
– 2004 41st Daejong Film Awards: Most Popular Female Actress Award (My Little Bride)
– 2000 KBS Drama Awards: Best Young Female Actress Award (Autumn In My Heart)

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

มูนกึนยอง (Moon Geun Young)

credit : http://wiki.d-addicts.com

ดาราเกาหลี (Korean Star)
- 2014-08-22 11:33:13 โพสต์โดย : Ah Jong คนดู 17,383 คน